FEI KNHS NRHA NQHA

ariat-logo horseware-logo   aws logosliderrommelse-logo vandervelden logo   PJ van den Hoogen professionalschoice lamicell  allspan nooijen-logo

SCHIJNDEL (KNHS) - Na een run off (barrage) wist Rieky Young (Vorstenbosch) zaterdagavond in Schijndel het goud te winnen en moest Wendy van Osch (Venhorst) zich tevreden stellen met het zilver. Jan Pieter Koopmans op Pines Smokin Cash nam het brons mee naar huis. Bij de Junioren ging het goud naar Zoey Kant (Veghel), waarna Larissa Klaassen (Hoogeloon) haar Young Riders titel van 2011 wist te prolongeren. In beide jeugdklassen was goed zichtbaar dat Reining snel groeit gezien het grote aantal ruiters en de ontwikkeling van een aantal talentvolle ruiters. Het Nederlands Kampioenschap dat gelijktijdig plaats vond met het CRI*** werd door Dutch Reining Events georganiseerd in Manege De Molenheide.

Nadat Rieky Young met Wimpys Little Tejano (eigendom The Brady Bunch) en haar zus Wendy van Osch met Mr Ali Bo Sun (eigendom Burgmeijer Quarter Horses) op een gelijke score van 217,5 eindigden, moest voor de gouden medaille nogmaals vol de strijd worden aangegaan. In deze 'Sister Act' werd door Rieky als eerste de lat nog hoger gelegd. Met indrukwekkende spinns en diepe stops liet Wimpys Little Tejano zijn atletische vermogen overtuigend zien. De juryleden uit Italië, België en Zwitserland waardeerden de combinatie met 220,5. Wendy wist zich met 'Ali' in deze extra run ook te verbeteren met spectaculaire cirkels, maar kwam uiteindelijk net tekort.

Junioren kampioene Zoey Kant kreeg de meeste concurrentie van Bobby Hofstee met Broadaniac Twist die tweede werd in de jongste leeftijdscategorie. Jamie Verkerk en Double R Whiz Kid veroverden het brons.

Bij de Young Riders ging de titel naar Larissa Klaasen met Brim Hats Benz. Ook hier was het ongemeen spannend, want het zilver ging met slechts een punt verschil – na twee ronden – naar Liza Groot Severt met Expressed by Starlit. Met een score van 136 punten kwamen Désirée Baan en Replay Chic in aanmerking voor het brons.

De KNHS en Dutch Reining Events kunnen terugkijken op een zeer geslaagd kampioenschap. In een feestelijk aangeklede manege werden ruiters, eigenaren, sponsors en publiek uitstekend ontvangen. Met veel publiek, media-aandacht en een veelheid aan prijzen is de lat hoog gelegd voor de komende kampioenschappen in 2013 en 2014. De combinatie van Nederlands Kampioenschap tegelijk met een internationale CRI*** leverde sport van een hoog niveau in een sfeervolle ambiance.

>> kijk voor oudere berichten in ons nieuwsarchief.

KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

FEI Fédération Equestre Internationale

NQHA Nederlandse Quarter Horse Associatie

NRHA National Reining Horse Association

 

HOME Dutch Reining Events

EVENEMENTEN inschrijfformulieren & uitslagen

SPONSORS van reining evenementen

REINING info & trainers

 

 

LOCATIE & ROUTE NK REINING 2015

DE MOLENHEIDE

De Heikampen 7
5482 ZR  Schijndel

The Netherlands

CONTACT DUTCH REINING EVENTS

Heuvel 15
5476 KG Vorstenbosch

M 0650204701T 0413352961

info@dutchreiningevents.nl

   

   

© All Rights Reserved - Dutch Reining Events