FEI KNHS NRHA NQHA

ariat-logo horseware-logo   aws logosliderrommelse-logo vandervelden logo   PJ van den Hoogen professionalschoice lamicell  allspan nooijen-logo

10417459_641558952600966_5848272302897336731_n.jpg

Eigenlijk zou de FEI CRI3* Senioren die afgelopen zaterdag tijdens het Rapp Trans KNHS Nederlands Kampioenschap Reining werd verreden zijn uitgemond in een co-Championship, maar uiteindelijk werd Jurgen Pouls (Grathem) met de zesjarige Quarter Horse hengst Hollywood Gunman (v: I Am Shotgunner) in bezit van Wendy Patist de grote winnaar.
De combinatie had de score 145,0 gereden en ging daarmee aan de leiding van het 10-koppige deelnemersveld.
Met nog twee combinaties te gaan reed ook Fenna Elzinga (Lelystad) met haar 11-jarige hengst Smoking Kills (v: Lil Dry Peppy) deze score. Het warme weer nodigde niet uit tot een beslissende run-off, maar een bijkomstigheid was dat beide combinaties ook hadden ingeschreven voor het KNHS Nederlands Kampioenschap en titelverdedigster Elzinga wilde tot het uiterste gaan. Wederom waren beide combinaties aan elkaar gewaagd; zij reden beiden de score 143,5. De score van de president of the ground judge gaf de doorslag en deze viel uit in het voordeel van Pouls.

 

Pouls: "Het was eigenlijk veel te warm om de paarden nog een keer te laten lopen, maar Fenna wilde natuurlijk haar NK titel verdedigen, dat is begrijpelijk. En niet starten is dan geen optie, want dan geef je de titel in feite weg en daarmee ook de overwinning in de CRI. Gelukkig kregen de paarden eerst nog een kwartiertje tijd om weer op adem te komen."

Elzinga: "Mijn paard is eigenlijk al het hele seizoen stabiel en ik heb mijn benodigde scores voor mogelijk deelname aan de World Equestrian Games binnen. Nu nog hopen dat ik wordt opgenomen in de selectie."

In de FEI CRI 3* Young Riders kwamen slechts twee combinaties aan start. Met de score 137,5 werd deze klasse gewonnen door Sharon de Groot (Haaksbergen) met haar negenjarige Quarter Horse merrie Conquistador Sis (v: Conquistador Whiz).

Sharon: "Ze heeft het heel netjes gedaan. Ik heb vanwege blessures maar heel weinig kunnen trainen en dit is pas haar tweede wedstrijd dit jaar. Ik ben heel tevreden. Ik hoop dat de KNHS bondscoach dat ook is, want ik wil heel graag met het Nederland team deelnemen aan het FEI European Championship Reining volgende maand."

In de FEI CRI 3* Junioren kwamen vier combinaties aan start. Deze klasse kwam op naam van Zoey Kant (Veghel) met haar vijftienjarige Quarter Horse ruin Its Dun Time (v: Hesa Sunofa Dun). Dit was de enige deelnemende combinatie die een foutloze proef reed, wat werd beloond met de score 139,5.

Zoey: "Hij was wel braaf, maar niet extreem braaf. In de eerste cirkel naar links was hij een beetje hangerig in het bit, maar verder pakte hij het goed op. Ik ben heel tevreden en hoop te hebben laten zien dat wij Nederland op het FEI European Championship Reining goed kunnen vertegenwoordigen."

Voor KNHS Bondscoach Dave Young was dit de laatste observatiewedstrijd met het oog op zowel het FEI EK Reining Junioren en Young Riders dat op 3 juli op de CS Ranch in Zwitserland plaatsheeft en de World Equestrian Games eind augustus in Caen.

Young: "Helaas hebben we bij de Young Riders zowel enkele paarden als ruiters die geblesseerd zijn. Dat maakt het lastig om een team samen te stellen, maar ik ben wel voornemens om met twee teams aan het EK deel te nemen en natuurlijk ook met een team aan de WEG. Volgend weekeinde hebben we een bijeenkomst met alle ruiters en dan zal ik na overleg met de juiste personen de samenstelling bekend maken."

CRI 3* Senioren

1. Jurgen Pouls en Hollywood Gunman, 145,0
2. Fenna Elzinga en Smoking Kills, 145,0
3. Nina Lill (D) en GR Hug A Jewel, 144,5
4. Nina Lill (D) en Lena Cielo Dream, 144,0
5. Rieky Young en Brady Chex, 143,5
6. Olivier van den Berg en Mr Mystic Nic, 142,0
7. Rieky Young en Wimpys Little Tejano, 140,5
8. Anne Grether en RX Sugars Finest, 138,5
9. Anky van Grunsven en Whizashiningwalla BB, 136,5
10. Wendy van Osch en Mr Ali Bo Sun, 134,5

CRI 2* Senioren

1. Willeke van Uden en VU Rosa HW Reckless, 65

CRI 1* Senioren

1. Willeke van Uden en en VU Rosa HW Reckless, 66,5
2. Hamed Mohammed Hoseeni en Shining San Tari, 66,5
3. Rachelle Slootweg en WD Royal Equalizer, 63,0

CRI 3* Young Riders

1. Sharon de Groot en Conquistador Sis, 139,5
2. Giomani Puts en Color me Cuervo, 136,5

CRI 3* Junioren

1. Zoey Kant en Its Dun Time, 139,5
2. Trudy van der Plas en Twist N Freckless, 134,5
3. Famke Algera en Amarillas Boomerchex, 134,0
4. Jamie Verkerk en Double R Whiz Kid, 134,

CRI 1* Junioren

1. Fabienne Cosynse en Steadys Whiz, 56,5

>> kijk voor oudere berichten in ons nieuwsarchief.

KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

FEI Fédération Equestre Internationale

NQHA Nederlandse Quarter Horse Associatie

NRHA National Reining Horse Association

 

HOME Dutch Reining Events

EVENEMENTEN inschrijfformulieren & uitslagen

SPONSORS van reining evenementen

REINING info & trainers

 

 

LOCATIE & ROUTE NK REINING 2015

DE MOLENHEIDE

De Heikampen 7
5482 ZR  Schijndel

The Netherlands

CONTACT DUTCH REINING EVENTS

Heuvel 15
5476 KG Vorstenbosch

M 0650204701T 0413352961

info@dutchreiningevents.nl

   

   

© All Rights Reserved - Dutch Reining Events